lavaerde-kolekcije

Logona Lavaerde mineralni preparati za čišćenje ne sadrže iritanse i veoma su blagotvorni za kožu. Omiljeni su od strane ljudi sa osetljivom kožom i onih koji pate od alergija.
Čiste kožu i kosu ne remeteći prirodni zaštitni površinski sloj, niti narušavaju prirodnu pH ravnotežu kože.
Princip čišćenja kod Lavaerde (od “lavare” = prati, čistiti) proizvoda bazira se na čisto fizičkom delovanju: u kombinaciji sa vodom veoma fine čestice gline imaju visoku moć adsorpcije (vezivanja). One adsorbuju čestice nečistoće i suvišnu masnoću, slično kao upijajući papir, i omogućavaju njihovo lako spiranje. Zahvaljujući ovom veoma blagom mehanizmu delovanja Lavaerde preparata prirodna masnoća na površini kože i kose ostaje očuvana, za razliku od delovanja sapuna i šampona koji često dovode do preteranog odmašćivanja kože i kose (što dovodi do iritacije lojnih žlezda). Kosa oprana kaolin glinom je svilenkasto meka i sjajna i vremenom dolazite do tačke kada je ne treba prati tako često, kako to sada činite.

Lavaerde preparati su ekološki, jer ne sadrže peneća sredstva ni druge supstance koje zagađuju vodu.

Tamna, pačuli, glina je preporučljiva za osetljivu i problematičnu kožu, osetljivu kožu glave koja je sklona prekomernom mašćenju ili ako je pristuna perut.  
Beli kaolin je namenjen za čišćenje osetljive kože i tanke kose.

Logona Lavaerde 

 • lavaerde-paculi-gel
  lavaerde-paculi-gel
  1203,00 Din.
  Ghassoul glina u obliku gela namenjena je za čišćenje osetljive, problematične kože i masne kose. Veoma je blag, ne iritira i ne peni. Pačuli etarsko ulje daje mu prijatan i blag miris.
 • ghassoul-glina-u-prahu
  ghassoul-glina-u-prahu
  1384,00 Din.
  Preporučuje se za čišćenje osetljive i problematične kože. Veoma je blag, ne iritira i ne peni. Ne oštećuje prirodni kiseli zaštitni sloj kože niti remeti prirodni pH kože. Preporučuje se za pranje masne kose i protiv peruti. Bez mirisa.
 • lavaerde-kaolin-gel
  lavaerde-kaolin-gel
  1327,00 Din.
  Beli kaolin u obliku gela za čišćenje kože i kose namenjen je osobama sa suvom i osetljivom kožom i tankom kosom. Gel formulacija omogućava jednostavniju primenu preparata. Veoma je blag, ne peni i ne oštećuje prirodni kiseli zaštitni sloj kože,...
 • lavaerde-kaolin-prah
  lavaerde-kaolin-prah
  1344,00 Din.
  Preporučuje se za čišćenje kože i kose osobama sa suvom i osetljivom kožom. Veoma je blag, ne peni i ne oštećuje prirodni kiseli zaštitni sloj kože, niti menja njen prirodni pH. Posebno se preporučuje za pranje tanke i slabe kose jer daje dodatni...
Rezultati 1 - 4 od 4Show:     Proizvoda po strani